Złote przeboje – wszystko, co najsmaczniejsze – wybrali czytelnicy

Jest i kolejna książka z przepisami
Joli. Tym razem autorka zawarła w niej przepisy, które cieszyły się szczególnym
zainteresowaniem Jej czytelników bloga i obserwatorów fanpage. Autorkę
obserwuję od dawna i niejeden przepis już wypróbowałam i to z powodzeniem. To prawdziwa
skarbnica  przepisów kulinarnych.


Już na pierwszy rzut oka grafika książki
wygląda podobnie jak w poprzedniej i dobrze, bo jest przejrzysta, przyjemna i
zachęcająca. Po lewej stronie znajduje się zdjęcie potrawy, po prawej przepis
na nią: nazwa, składniki, wykonanie. Co jest czymś nowym, umieszczenie pod
przepisem opinii o daniu oraz wpisy z „Jola radzi, np. jak dobrze ścierać ser
na tarce, jak sprawdzać stan upieczenia ciasta. To krótkie porady, niektóre
znałam, inne z nich mnie zaskoczyły. Po każdym dziale jest kilka stron
przeznaczonych na notatki.


Zdjęcia w książce są sugestywne i
zachęcają do przygotowania potrawy, bo aż ślinka cieknie. Same pyszności. Znajdziemy
przepisy na przekąski, obiady, potrawy na słodko, sałatki i surówki, słoiki
oraz alkohole. Dowiemy się  jak przygotować
pierogi leniwe, kotlety siekane z kurczaka, murzynek z dżemem, sałatkę z
brokułem, dżemy, smalec, czy alkohol kukułka oraz wiele, wiele innych niesamowitych
propozycji. Po prostu sprawdzone przepisy.


Moje dzieci same chętnie sięgają po tą
książkę proponując dania, które chcieliby zjeść i zawsze są zadowolone z
efektu.

Książka jest godna polecenia i powinna
znaleźć się u każdego kto lubi i tego 
kto nie przepada za gotowaniem, bo przepisy są przystępnie opisane.



Comments

    1. Post
      Author

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *